lördag 4 maj 2013

Gröna fingrar...


Våren är kommen. Vitsipporna har slagit ut. Äntligen! Som vi har väntat och längtat på värmen skall komma åter efter denna minst sagt lååånga vinter där kylan hållit sitt stadiga grepp om oss.



Det är nu trädgårdslusten vaknar till liv. Man vill ut och påta i jorden, se på livet som föds åter i rabatten. Vilka växter har klarat vintern, vilka har dött.



Kaukasisk förgätmigej till vänster och Thalia narcisser till höger.



Mellan pinnarna på vänster bild kommer det komma upp en funkia, och rabarberna till höger har växt sig stora allredan.


Alliumlökar som kommer bli stora fina blå bollar! Älskar dem.



En liten akleja tittat upp ur jorden. Denna har jag frösått för några år sedan och planterat ut. Första sommaren kom inga blommor men andra sommaren blommade den för fullt. 

Vita löjtnadshjärtan kommer komma upp här. Inköpta på Lisebergs trädgårdsdagar förra året.


Röd kärleksört kommer blomma lagom till hösten men knoppas redan nu.


Växthus till tomater är härmed inhandlat (läs igår). 

I helgen är det Lisebergs trädgårdsdagar och jag har planerat en tripp dit. Har lite på min lista som jag vill kunna bocka av.

Inköp av pelargoner, tomatplantor, basilikafrön, en pion mm...


Sen måste jag åka förbi Plantagen och köpa med lite ny jord, gödsel och täckbark till mina odlingslådor. Vi måste hinna plantera lite frön och potatis i helgen så vi får lite att njuta av här fram i sommar. Har lovat barnen att de ska få hjälpa till att så sallad, morötter, palsternacka, vårlök och sockerärtor. Och så skall jag plantera ringblommor för allra första gången eftersom de är så vackra och lyser upp bland grönsakerna. Dessutom går de att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan