tisdag 16 april 2013

Sjukhusbesök och pakethämtning...

Goddagens!

Idag var det dags för sjukhusbesök. På agendan stod ögonbottenfotografering.
Vad är det kan man undra och varför gör man en sådan?

Det är så att jag har fått en diabetes 2 diagnos i slutet av 2012. När man är gravid löper man större risk för förändringar på näthinnan och synnerven. Därför fotograferar man och tittar så att inga blodkärl brustit eller nybildats. Upptäcks detta i tidigt skede så går det att reparera med laser om bedömningen blir sådan att man måste åtgärda defekten. Det kan även vara så att små förändringar kan återbildas och gå tillbaka och då gör de ingenting. http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Undersokningar/Ogonbottenfotografering/

Maken fick ställa upp som chaufför eftersom man vidgar pupillen med hjälp av ögondroppar och effekten av dessa sitter i ett par timmar efter. Då har man ingen naturlig bländning på ögat och man får svårt att se.


Dagens OM blev en Light cotton embroided Dark scarlett och jeans från Motivi. Jackan är från Didriksson; modell Nina och färgen är Hyacinth. Jackan köpte jag här: www.joolin.se

Och så till dagens paket:

Maken ställde upp och körde mig till Schenkers utlämningsställe så jag kunde hämta ut mitt paket som jag budat hem från Tradera i förra veckan. Spänd av förväntan öppnade jag paketet då skicket var uppgett som i mycket fint skick-sparsamt använd. Men vilken överraskning jag fick....

Efter 40 minuters handplockande av noppor och hår fick jag ihop till den här högen:


Hade jag skickat en hårboll till kofta till en köpare så hade jag skämts ögonen ur mig. Det är väl ändå kutym att när man sålt något, speciellt för dyra slantar att man åtminstone rengör och tar bort hår från plaggen. Eller?
Jag har sålt och köpt saker på Tradera sen 2007 men detta tog nog priset. Stapeln för objektsbeskrivningen kommer troligtvis kana ner ett steg eller två efter denna affären. Tråkigt att folk inte kan vara ärliga när de beskriver sina plagg. Fast jag kanske är känslig och alldeles för noggrann, vad vet jag?

Men i alla fall, när nopporna och håren var avlägsnade så kunde man hitta denna fina Lovely knit bakom fasaden:



Rosa/cerise/lila?/vit med rostrött band. På armen står det "letting my heart do the thinking". Är det någon som vet när denna kom och namnet på färgen får ni gärna lämna ett avtryck här. :-)



2 kommentarer:

  1. Jag tror koftan kommer från hösten 2010 och den kollektionen hette Miss Pearl Daisy. Har lite svårt för att se vilka färger det är på koftan, prova och googla på royal och se om det är rätt!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. <3 Christina <3
      Ja du, undrar om det inte är en Royal. Och det roströda bandet är nog i själva verket brunt på min kofta. Fast produktbilden och min färgåtergivelse skiljer sig enormt. ;-)
      Tack för input. <3

      Radera

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan