tisdag 23 april 2013

Mamma, vilket rent fint bord...

...sa sonen efter middagen och jag stått och slitit i köket med disk, matlådefix, plocka matrester från golvet och andra halvroliga sysslor som följer en middag med tre barn under 6 år.

Mammafjäsk på hög nivå, då sonen hade siktet inriktat på att få spela spel på mammas telefon. Han hade ju väntat sååå länge menade han på. Ok, då, du får spela fram tills att det är dags för läggdags lovade jag och en lycklig son hoppade upp för trapporna med telefonen i högsta hugg.

Varannan vecka är jag skiftänka. Min make jobbar således varannan vecka tidigt, varannan vecka sent.
Den sena veckan kallar jag för hellweek. Det är då jag har allt ansvar för barnen från hämtning från förskolan tills läggdags. Ibland får jag ta med alla tre barnen på Ica Maxi efter jobbet då kylskåpet ekar tomt. Trötta och hungriga barn är inte alltför skoj, men för det mesta springer vi igenom affären och köper det viktigaste och då går det bra utan gnäll. Jag brukar ta med en frukt när jag hämtar barnen så att de kan äta på hemvägen så slipper man de värsta utbrotten när blodsockret faller. Man har lärt sig parera de värsta utbrotten under tidens gång som trebarnsmor.

Nu är barnen i åldrarna 5½ och snart 2 år. 2 åringen har verkligen börjat visa att han minsann också har en vilja. Sen förskolestarten i januari 2013 har han kommit långt med både tal och att göra sig förstådd. Han sjunger och nynnar på sånger, gör armrörelser till låtarna, en massa ord fullkomligt bubblar ur munnen. Det är så roligt att se hur han utvecklats det senaste och fortsätter och utvecklas för var dag som går. Dock har lillebror inte förstått att det skall komma ytterligare en bebis i september, men tvillingarna är väl medvetna om detta och dottern önskar sig en syster denna gång har hon deklarerat. För annars blir det orättvist.

Vi får väl se vad som gömmer sig i magen. Imorgon skall vi på ultraljudsundersökning och göra en organskanning i alla fall.

Vecka 18+3 idag och första magbilden kommer här. En liten kula bara, men större lär den bli.


Vågen visade 55 kg imorse. Alltså har jag fortfarande minus 3 kg från startvikten på 58 kg när jag plussade. 
Jag gick ner sammanlagt 6 kg mellan veckorna 6-14 då jag kräktes och var illamående 24 timmar om dygnet. Tur man glömmer fort, för annars hade det inte blivit fler än en graviditet då jag drabbades av hyperemesis och kräktes från vecka 6-24 med tvillingarna och från vecka 6-19 med lillebror. Denna graviditet har jag åtminstone kunnat jobba, vilket jag inte kunde med de första två.

Nog om kräk och gravidprat. Nu måste jag ju visa vad jag shoppat från Zoovillage.
De hade 20%  på vissa utvalda märken så då slog jag till och köpte min allra första Odd Molly Lovely knit i bomull, en långärmad rib jersey top samt ett linne. :-)




Den är ljuvlig i färgen och bandet är härligt rååsa. 
#233 Lovely knit Turquoise stl 1 i bomull




Fin och lite romantisk och doftar ljuvligt!
#552 Burnout tank size 2 i färgen chalk



För att göra ett försök att bryta av min rååsa garderob lite...
# 214 Rib jersey l/s top stl 2 i färgen washed indigo




Det var allt för ikväll. Nu skall jag packa lite paket och boka frakter då några av mina Traderaauktioner har gått ut och blivit betalda! På återseende!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan