lördag 22 juni 2013

Pippi...hejhååå!

Ledbruten vaknade jag tidigt i arla morgon stund. Slog upp ögonen innan klockan 06. Att sova på ribbotten och tunn madrass är inte att föredra när man väger 60 kilo och är gravid i veckan 26. Men barnen hade sovit hela natten i våningssängarna i stugan så de var utvilade i alla fall. Och det är ju det som är huvudsaken då vi skulle spendera hela dagen inne på Astrid Lindgrens värld.

Vi hade beställt frukostbuffé inne på ALV-parken och frukosten var mellan 08.45-10.00 så vi siktade in oss på att städa av stugan och fått checka ut lagom till 08.45. Och vår planering höll faktiskt denna gång. Klockan 08.45 låste vi dörren till stuga 115 och vi åkte förbi receptionen och lämnad in nyckel. Vi parkerade på ALV's parkering, näst längs fram och gick en promenad bort till frukostrestaurangen.

Vi lät maten smaka och sen bar det av in i parken med förväntansfulla barn. Lillebror hade mycket spring i benen så maken fick jaga efter bäst han kunde eftersom mina fogar gjorde sig påminda och inte var upplagda för springmarscher idag.


Utanför Nils Karlsson pysslings hus

Storasyster i Emils snickarbod (på gamla stället).

Emils snickarbod (i nya Katthult).

Teaterföreställning i nya Katthult

Lillebror i en affär i Lilla staden (Lotta på bråkmakargatan).

Pippiföreställningen Sjörövar Fabbe


Storebrors efterlängtade pilbåge


Vi hade tur med vädret. Det blåste och var mulet mestadelen av dagen, men emellanåt tittade solen fram bakom molnen. Temperaturen var ändock behaglig. 

Vi gick förbi Nils Karlsson pysslings hus, tog en titt på gamla och nya Katthult. Vilket lyft nya Katthult var. Stor fin scen med många sittplatser runt om. Sen blev det en tur förbi Körsbärsdalen där vi fick se en liten teaterscen ur Bröderna Lejonhjärta.
Vi tog även en sväng förbi Mattisborgen, men hann inte se skådespelet eftersom barnen hellre ville se Pippiförställningen för andra året i rad.

Vi avslutade dagen med middag (köttbullar/mos samt kroppkakor) och tog även en sväng förbi leksaksaffären där storebror fick sin efterlängtade pilbåge. Han hade fått en redan förra året men den hade gått sönder efter lite oförsiktig lek. Storasyster valde en Pippicirkus samt en t-shirt och lillebror fick en stor Pippidocka med herr Nilsson på axeln. 

Nöjda och trötta barn satte sig sedan i bilen och alla tre somnade i omgångar på vägen hem. Jag började att köra och sen bytte jag och maken plats i Jönköping. Även jag somnade ifrån en stund vilket gjorde att hemresan inte kände lika lång som ditresan.

Hem ljuva hem, strax efter klockan 20 var vi hemma igen. 

Nu hoppar vi över ALV nästa år och satsar troligtvis på Legoland istället. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan