tisdag 14 januari 2014

Rädda en lurv...

Molos lurvar har tyvärr en tendens att bli lite platta efter tvätt. Men det finns lösningar på detta problem.

Dessa tips har jag snappat upp i olika snackisgrupper på FB. 

Följ alltid tvättråden i lurven. Vräng lurven ut och in. Tillsätt sköljmedel i sköljvattnet (jag gör dock inte detta då vi inte använder sköljmedel i vår familj), torka lurven i torktumlaren på låg temperatur och sist men inte minst, borsta upp lurvet med en borste. Följer du dessa råd kan du få tillbaka ett någorlunda utseende på din lurv igen.

Lurvoverallen som min skrutta har på sig på bilden är ny och inte tvättad än så den är fortfarande tjock och fluffig. Jag köpte en likadan lurvoverall i större storlek begagnat som kom hem i lådan förra veckan. (Det där köpstoppet för januari...*harkel*, ja det gick visst inte så bra) Fler paket är på ingång dessutom med lite nyheter från Molo drop 1. 


Den begagnade lurven var något platt och gles. Så jag tänkte att jag testar att borsta den lite för att se om man kan rädda den. Här kan ni se skillnaden. Vänster sida är borstad och höger är det ej. 


Jag lånade en liten borste som min stora dotter fick med en av alla sina My little ponys. Funkade fint att borsta med den. Man kan säkerligen använda en rotborste eller dylikt istället.


Nu är hela framsidan av lurvoverallen kammad, så då vek jag upp benet så man ser hur den ser ut på baksidan för att få en bättre jämförelsebild. 


Höger sida: Platt, ihoptovad och gles.
Vänster sida: Fluffig och mindre gles.

Jag är mycket nöjd med resultatet så detta kommer testas på alla barnens lurvar i framtiden.



2 kommentarer:

  1. Underbar Guide med bilder =) Får jag länka till den här guiden i tvättråden jag skriver på min blogg? =)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan