torsdag 19 september 2013

Feberbak...

Två dagar på förskolan av totalt tre dagar för lillebror blev det bara denna veckan. Imorse vaknade han med rosiga varma kinder och temperaturen uti kroppen visade på 38.5.

Så vi sjukanmälde honom och storasyskonen fick skynda iväg till förskoleklassen tillsammans med pappa. Idag är deras sista dag på fritids. Barnen tycker givetvis det är jättetråkigt att behöva sluta. Men så är det bestämt i kommunen. När skolbarn får syskon får de inte längre nyttja fritids. 

Rätt eller fel? Ja, jag tycker såklart de kunde fått gå någon timma där just för att de flesta kompisar faktiskt är där och leken fortsätter där efter skolan. Men, men, vi får helt enkelt acceptera reglerna.

Jag misstänker att barnen kommer vara sjukt trötta på mor sin om ett tag i alla fall. Men när lillasyster blir lite äldre så kanske man kan dra iväg till bushus, bibliotek och öppna förskolan någon dag i veckan åtminstone.

Idag blev det i alla fall muffinsbak med lillebror.


Bananmuffins
2 bananer, skalade och delade i bitar
100 g margarin/smör i kuber 
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1 dl gräddfil/filmjölk eller turkisk yoghurt
Matfett och ströbröd till ev plåtformar

Ca 20 st
Ugnstemperatur 225 grader

Använd matberedare med kniv i beredningskålen, eller använd elektrisk visp. Blanda banan, margarin och socker till en pösig smet.
Tillsätt övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar som ställs på bakplåt och grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Njut en muffins till fikat! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan