måndag 19 augusti 2013

Nollor...

Så var den STORA dagen kommen. Dagen då mina "små" tvillingfrön skulle börja skolan. Förskoleklass! Tänk er själva. Pirr i magen, träffa nya kompisar, nya fröknar, möta nya lokaler osv. 

Jag tog semester dagen till ära för att närvara vid uppropet. Lillebror fick också vara med på ett hörn och vid samlingen så satt även han still och sjöng som de andra barnen och föräldrarna. Även lillebror har vuxit denna sommaren och han känns så "stor" och medveten. 


Klockan 08.45 stod vi utanför skolbyggnaden och väntade på att bli uppropade. 4 st förskoleklasser á la 12-13 barn blev uppropade i tur och ordning. Mina barn ska gå i samma klass och det lustiga är att en kille från vår mammagrupp från BVC även hamnade i samma. :-)

Vid klockan 10 fick föräldrar och syskon avlägsna sig och barnen fick gå en full dag till 12.35. På schemat stod mat i bamba (korvstroganoff och ris), utelek på rasten samt fruktstund innan dagen var slut. På väggen i klassrummet fanns en stor lapp och på den stod det, "OM HUNDRA DAGAR SKA VI HA FEST". Så varje dag ska barnen få bocka av en av de 100 rutorna som fröknarna ritat ut för att göra en nedräkning. Kul och spännande förståss.

Efter skolan så hämtade jag två smått spralliga frön som hade massor att berätta om sin första dag i förskoleklassen. Sonen hade ramlat när de spelade bandy och visade upp ett jätteplåster på knät. 

Vi tog bilen till tvillingarnas gamla förskola för vi skulle överlämna lite sommarpresenter till fröknarna som de haft de senaste 2½ åren. Som tur var så var alla tre närvarande idag och vi fick lämnat över varsin tavla som Made by Helle gjort. Ramarna köpte vi på Gallerix. Presenterna blev mycket uppskattade! Även lillebrors pedagoger fick varsin tavla förra veckan. Det blev en sen sommarpresent eftersom barnen fick vattkoppor precis innan semestern och alltså inte hann säga hejdå.

Barnen fick ett glatt mottagande på gamla avdelningen av de barnen som går kvar. Vi stannade i över en timme och de lekte ute med de andra barnen och hade skoj. 


Det har varit en alldeles förträffligt bra dag. Imorgon blir det tidig lämning vid fritids och förskola och sedan blir det jobb för mig. Två veckor kvar att jobba...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller två, så blir jag glad!
Kram Vikkan